Antonio Braun (©Reuters)
Antonio Braun (©Reuters)

Antonio Braun u autu osam utakmica

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 21:50

Jedan od najboljih risivera u protekloj deceniji sigurno neće igrati pola sezone, a možda se suspenzija i produži

Bio je Antonio Braun strah i trepet za odbrane u NFL-u, jedan od najboljih risivera u protekloj deceniji, ali incidenti van terena skupo su ga koštali, možda i stavila tačku na karijeru. Rukovodstvo lige odlučilo je da veteran bude suspendovan na osam utakmice naredne sezone koja kreće 10. septembra.

"Tač" Braun je bez kluba još od kraja septembra prošle godine, kada su ga Nju Ingland Petriotsi otpustili posle samo jedne utakmice u dresu tima iz Bostona. Nisu u tada šampionskoj franšizi sa Foksboroa hteli da rizikuju sa brojnim optužbama na račun iskusnog risivera, pa su odlučili da ga se reše. Pre toga je iz Pitsburga prešao u Ouklend Rejderse posle trejda, ali nije odigrao nijednu utakmicu za tim Džona Grudena zbog sukoba sa trenerom i glavnim menadžerom Majkom Mejokom.

Izabrane vesti

Prethodnih meseci Braun se dovodio u vezu sa prelaskom u Balitmor Rejvense i Sijetl Sihokse, ali su ove franšize kao i ostale zainteresovane za usluge velikog asa čekali rešenje lige da li će iskusni risiver da bude suspendovan ili ne. Liga je saopštila da je Braun kažnjen sigurno na osam utakmica novog šampionata, što je polovina sezone (bez plej-ofa), ali bi kazna mogla da bude i veća ako se potvrde građanska tužba sa Floride, kao i optužba za seksualni napad i silovanje koju je protiv Antonija Brauna podnela žena koja je bila zadužena za njegovu fizičku spremu.

Braun je ovog jula napunio 32 godine. Kao 196. pik u šestoj rundi 2010. godine izabrali su ga Pitsburg Stilersi. Proveo je osam sezona u Pensilvaniji i činio sjajan trio BBB u napadu sa Benom Rotlisbergerom i Lejvionom Belom. Ipak, Čelični nikada nisu stigli ni do Superboula sa ovim ubojitim triom kvoterbek-risiver-raning bek.

Sedam puta je Braun biran na Ol Proboul. U karijeri je imao 80 tačdaunova, 79 u dresu Pitsburga i jedan kao član Nju Inglanda i to prošle sezone u meču u Majamiju.

Iz SAD stiže i vest da je Tampa Bej potpisala jednogodišnji ugovor sa veteranom na poziciji raning beka, Lešonom Mekojom. Popularni Šejdi biće još jedan adut na papiru fantastičnog napada tima sa Floride koji će predvoditi Tom Brejdi. Legendarni kvoterbek, osvajač šest šampionskih prstenova, u aprilu je posle dve decenije napustio Nju Ingland Petriotse i potpisao dvogodišnju saradnju sa Bakanirsima.


tagovi

NFLNFL liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara